?

Log in

No account? Create an account

Previous Entry | Next Entry

WriteNow!

Ik heb al eens deelgenomen, het werd een DERDE plaats in de VOORRONDES. Zatlappen! Nja het kan aan mij hebben gelegen.
Vind nog steeds dat we allemaal moeten mee doen je wint minimaal wel zo'n set boekenbonnen. Als ik voor de deadline geen verhaal weet te poepen stuur ik

Hallo WriteNow!(!)

Mijn naam is Kalle Nijs en ik heb een stel prachtige verhalen geschreven. Ze zijn misschien even mooi als die van vorig jaar, en die daarvoor, al verlies ik elk jaar toch een brokje in alle pagina’s die ik bloed.

Ik schrijf omdat ik toch wel eens, eindelijk zou willen winnen. Ik weet dat ik het kan en u, lieve jury, zijn zeker te zachtaardig en grijs om mij op uw geweten te hebben. Laat me er door!

Ooit is gezegd, “ieder mens heeft zeker één goed boek in zich”. Wie weet hoe diep ik nog moet graven en wat voor minuscuul proza er over blijft, steeds leger schraap ik me van binnen. Mijn verhaal is groots, het uwe vast ook maar wie weet of iemand dat ooit te horen krijgt? En wat het zo mooi zal maken?

WriteNow wordt mijn verhaal. Tover over enkele maanden deze smeekbede toch om in een troonrede, laat me je bedwelmen met het diepste wat ik heb; alle schaamte, wanhoop en zelfmedelijden die een verdwaalde puber tegenwoordig nog kan verzamelen.

We weten dat het leven mooi is en genoten heb ik, en het is mooi geweest. Nu wordt het prachtig. En anders?

Nou, wou u iemand anders laten winnen dan? Iemand die het verdient zeker. Iemand die iets slims, dieps en geweldigs schrijft. Elk jaar is er zo eentje, ze staan in de rij voor de bijenkorf en de pers, de talentjes dringen zich op tussen columns en de dichter des vaderlands. Geef gerust de prijs aan de beste, die er zonder jullie ook wel komt. Dat is netjes, proper en mooi.

Of geef hem aan mij. Geef hem omdat ik het nodig heb, omdat u zelf ook ooit schrijver was maar Kluun toch beter verkocht, omdat u uw eigen zoontje toch ook succes toewenst. Geef die zege hier en ik maak uw WriteNow een feest, beter dan mooi, een paradijs. Ik zal schreeuwen als u m’n naam roept, huilen en tieren uit ongeloof - ongeloviger dan de zaal! Niemand zal u geloven tot ik daar sta en mij voor u bevuil, uw schoenen lik en mijn leven offer voor de kans die u gaf. Iedereen zal zien welk cadeau u elk jaar geeft en ze zullen het onthouden, ze zullen jaloers zijn, u bent een held.

Daarna beloof ik plechtig te verdwijnen. Niemand zal last hebben van een talentloos ego of de nasleep van een standje-uit-medelijden, het NRC zal ik nooit ontsieren en een stem voor optredens hoef ik niet. De laptop zou ik wel graag houden.

Comments

jipujoke
Apr. 15th, 2011 06:11 am (UTC)
Your site article is very intersting as well as fanstic,at the same time your blog theme is exclusive and ideal,great job.To your success.

Profile

blackboard
ethanolshots
We killed genius

Latest Month

May 2011
S M T W T F S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    

Page Summary

Powered by LiveJournal.com
Designed by chasethestars