?

Log in

Previous Entry | Next Entry

Goedkoop is Duurkoop

Steven vroeg me vandaag of ik nog groente of fruit nodig had, omdat hij net op weg was naar de haagse markt. Ben maar mee gegaan om tijd te doden en wat goedkope exotische versnaperingen te scoren.
De heenweg is gratis met je OV maar duurt drie kwartier. Gelukkig is Steven een van de grappigste, slimste en meest medelevende figuren die ganz het huis te bieden heeft, en heb ik me geen moment verveeld. Hij vond dat ik de uitzondering op de regel saaie grijze civielers kon zijn.
De markt is groots en multi-culti. 1,50 voor een turkse pizza, een snack, ter plekke! Stef dacht dat we zonder snack vooraf te veel fruit zouden kopen vanwege honger. Al kauwend maakten we een rondje om te kijken wat de prijzen waren en wat er te krijgen viel. De 'bak' fruit die over de hele markt te vinden is kost een euro, dat is de regel. Toen we vol zaten met turkse pizza en marrokaanse pannenkoek sloeg hij alsnog helemaal door het lint, bakken en bakken fruit in aan het slaan. Terwijl hij als een dwaas zijn zakken vulde vielen m'n ogen op een set vijgen, 5 voor 1 euro. Een geweldige prijs aldus Steven. Er zaten nog wat groene bij en ze waren vast niet allemaal even lekker, maar toch dacht ik terug aan Croatie en al het zoets dat daar aan de bomen hangt. Ik zocht tien van de donkerste exemplaren uit en ging verder.
We waren nog niet langs de viskraam geweest. Vlak voordat we binnen liepen zag ik een bordje met prachtige vijgen liggen, '6 voor 1 euro'. Enthousiast besprong Steven een snoek die in een vijf-euro-bak lag. De snoek en een hele doos maanvissen verdwenen in zijn al loodzware bepakking en ik sleurde hem weg voordat hij nog meer kon betalen. Trots en voldaan verlieten we het terrein, herhaaldelijk mijn zakken voelend wanneer er een waarschuwing voor zakkenrollers klonk.
De tram was nog steeds overbezet met basisschoolkinderen. Is vandaag een feestdag? Ze renden vrolijk rond, alle toegang blokkerend. Juffen keken ons al wadend door de kindermassa nauwlettend toe. Toen ik eenmaal in de tram zat wist ik; veel geld bespaard, heerlijk fruit, er komt een week van goed ontbijt aan. Eenmaal thuis met een pincet aan de naalden in m'n vingers plukken die ik van Stefs cactusvijgen had overgehouden.

Zo ben ik ook nog op tijd weg voor Aikido! Even spullen inpakken en dan kan ik weer een hele avond sporten en gewichten trekken. Maar waar is m'n beurs?

Jammer, Kalle.

Profile

blackboard
ethanolshots
We killed genius

Latest Month

May 2011
S M T W T F S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Powered by LiveJournal.com
Designed by chasethestars